post

Селекцията включва едни от най-актуалните документални заглавия от Marquee TV, които за първи път са локализирани на български език

 

Най-новата селекция в EON Видеотека „Изкуство у дома“ прави световното изкуство още по-достъпно за потребителите. Новите заглавия в нея са част от Marquee TV, водещата услуга за стрийминг на сценични изкуства, и за първи път са локализирани със субтитри на български език. Колекцията включва 12 документални филми с подбрани кадри зад кулисите, посветени на творчеството на някои от най-великите артисти на нашето време.

Любителите на музиката имат възможност да надникнат в живота на световно известни изпълнители през филмите: „Ейми Уайнхаус: Други гласове“, „Грегъри Портър: Не забравяй музиката си“, „Извън клетката: Една година с Джон Кейдж“.

Филмовата селекция пренася и в изумителния свят на сценичните изкуства през историите за мотивацията и вдъхновението на художествената икона Фрида Кало, италианския поп художник Маурицио Кателан, японската съвременна художничка Яйои Кусама, сръбската актриса Марина Абрамович и легендата на актьорството сър Иън Маккелън.

От комфорта на дома си, потребителите на EON могат да се потопят в историята на документалния филм „Да докоснеш небето“, който разказва за живота на артистите от „Cirque Du Soleil“, и да се запознаят с корените на оперното изкуство в Ню Йорк, чрез филма „Ораторията“.

В каталога Marquee TV, част от EON, зрителите могат да гледат над 500 заглавия с най-доброто от магичния свят на изкуството и многообразие от културни предавания на един клик разстояние. Благодарение на нея любителите на класическата музика ще могат да присъстват виртуално на представления на Кралския театър в Лондон, Операта в Сидни, Метрополитън Опера в Ню Йорк и много други престижни зали.

Всички потребители на пакет EON PREMIUM имат напълно безплатен достъп до цялото  съдържание от Marquee TV, а останали абонати на EON с интерес към най-доброто съдържание от световните сценични изкуства, могат да заявят каталога Marquee TV като допълнителна услуга срещу месечен абонамент от 16.99 лв.

Повече информация може да откриете на vivacom.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *