post

Electrolux се присъедини към Програмата на Гугъл за ранен достъп към нейната операционна система Brillo и комуникационния протокол Weave за Интернет на нещата, който цели развиването на свързани устройства в умни домове.

„Electrolux е отдаден на определянето на бъдещето на свързаните устройства, за да предостави по-добро изживяване за потребителите във всекидневието им, било то чрез създаването на превъзходен вкус на храната за техните семейства или чрез по-доброто управление на домовете им“, сподели Ян Брокман, главен оперативен директор на Electrolux и ръководител „Проучване и развитие“, на тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, където беше обявено сътрудничеството между двете компании. „Ние сме много развълнувани от сътрудничеството с Гугъл и очакваме с нетърпение да работим заедно в разработването на решения за умни домове, базирани на Brillo и Weave“.

„Electrolux също така остава отдаден на инициативата за отворена платформа AllSeen Alliance, където ние сме един от премиум партньорите. Има няколко инициативи, които са активни сега, за установяване на стандарти за умни домове. Докато ние предпочитаме отворена глобална платформа, твърдим, че ще сме отворени за различни решения, които са в най-голям интерес за нашите потребители“.

През май 2015 г. Гугъл покани ограничен брой партньори и им предостави ранен достъп, за да работят на операционната система Brillo и комуникационния протокол Weave. През октомври те бяха отворени към по-широка общност от разработчици. Сътрудничеството на Electrolux с Гугъл започна през септември 2015 г.

На тазгодишния CES Electrolux показа свързани фурни, които работят с Weave/Brillo на дисплеи на Гугъл. Electrolux също демонстрира свързани фурни, които работят на протокола AllJoyn, на щанда, достъпен за публика – Allseen Alliance и на щанда на Qualcomm в Springhill Suites (достъпен само с покани).

Свързаните фурни с пара на Electrolux, показани на CES, са оборудвани с камера CookView® – тя предоставя връзка в реално време директно от фурната на мобилно устройство (iOS или Android). Чрез мобилното приложение и безжичен достъп, камерата дава на потребителите общ поглед към храната във фурната.

Благодарение на приложението, потребителите могат да започнат да готвят чрез мобилното си устройство и да реагират мигновено, сменяйки температурата и нивото на влажността. Те могат да изберат друга функция с плъзгане на пръста по дисплея на смартфона или таблета. Също така да избират измежду стотици професионални рецепти в базата данни на приложението. Известия предупреждават потребителите кога трябва да се включат активно в готвенето.

Чрез социалната секция на приложението, потребителите имат достъп до вдъхновяващи готварски канали и могат да споделят с приятели своите готварски резултати, които са снимани на живо от вградената камера във фурната.

„При свързаните устройства имаме подход, фокусиран върху потребителите и вярваме, че умните домове ще станат истински вълнуващи, като предложим продукти и услуги, които правят ежедневните задачи по-приятни,“ поясни Ян Брокман. „Нашите свързани устройства имат стойност за потребителите, защото са създадени за техните незадоволени нужди, а не просто в името на едната технология.“

Свързаната фурна, базирана на платформата AllJoyn, ще бъде на пазара в Европа през април 2016 г.

Electrolux е глобален лидер при домакинските уреди, основан на задълбоченото познаване на потребителите и развит в близко сътрудничество с потребителите, които ползват уредите професионално. Ние предлагаме създадени с мисъл, иновативни решения за домакинствата и бизнеса, продукти, като хладилници, миялни машини, перални, готварски печки, прахосмукачки, климатици и малки домакински уреди. Под реномирани марки, включващи Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire и Electrolux Grand Cuisine, Групата продава повече от 50 милиона продукта на потребители в повече от 150 страни всяка година. През 2014 г. Electrolux има продажби на стойност 112 милиарда шведски крони (приблизително 12,2 милиарда евро) и 60 000 служители. За повече информация моля посетете www.electroluxgroup.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *