post

Най-новият проект на легендарния в гейм средите Хидео Коджима е … Death Stranding 2. Продължението на една от най-нашумелите игри беше представено току що с трейлър, който показва героинята Фраджайл, изиграна от Лея Сейду и Сам, изигран от Норман Рийдъс, в свят, все още гъмжащ от смъртоносни Би Ти – та (BT – Beached thing). За незапознатите със сюжета, това са същества, чиито души са останали в света на живите при събитията от първата игра.

На този етап няма информация за дата на издаване, но според описанието на трейлъра в YouTube, заглавието ще излезе за конзолите PlayStation 5. Коджима излезе на сцената по време на наградите The Game Awards и лично представиDeath Stranding 2.

Известният гейм дизайнер отново залага на актьорски състав, който включва не по-малко звезди от оригинала. Сред новите имена са Ел Фанинг, Шиоли Катсуна и Трой Бекър.

Death Stranding излезе през 2019 г. и се превърна в едно от най-популярните заглавия в гейм сектора (въпреки факта, че може би е по-добър филм, отколкото видеоигра). До края на 2022 г. повече от 10 милиона души са играли първата част. Нейната основна иновация в геймплея е онлайн система, която позволява на играчите да комуникират помежду си.

Играта е първото заглавие на новото студио Kojima Productions, което самият Коджима основа, след като се раздели с дългогодишния си работодател – Konami. Преди наградите The Game Awards на 8 декември той туитна някои закачки за шоуто, включително изображение, което изглеждаше като Фраджайл от Death Stranding. Туитът включваше текста “Как така?”, а Коджима добави: „„КОЙ“ „КЪДЕ“ „КАК“ и „ЗАЩО“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *