post

DataArt, глобална технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви откриването на нов офис в кипърския град Никозия. Отварянето на представителството на DataArt в страната се случва с подкрепата на Invest Cyprus, агенцията за насърчаване на инвестициите в Кипър.

Плановете на DataArt са да назначи над 50 специалисти на местно ниво и да продължи да инвестира на пазара на труда в Кипър, увеличавайки екипа си.

Ръководител на кипърския офис на DataArt ще бъде Иля Аристов, професионалист с над 16 години опит в ИТ сектора. Според него Кипър е изключително подходяща локация за затвърждаване на позициите на DataArt и за разширяване на достъпа до нови пазари.

„Обновените процедури за чуждестранни компании в страната ни улесниха в това да преместим част от служителите си на острова, а достъпът до местни висококвалифицирани специалисти е още едно голямо предимство за нас. Invest Cyprus беше отличен партньор в този процес, предоставяйки ни всичко необходимо, за да стартираме бързо дейностите си в страната“, допълва Аристов.

Invest Cyprus (Кипърска агенция за насърчаване на инвестициите) е създадена с цел привличане и улесняване на преките чуждестранни инвестиции в страната. Агенцията работи в тясно сътрудничество с всички правителствени органи и публични институции, както и с частния сектор и международни експерти. Ролята на Invest Cyprus е да повиши осведомеността сред чуждестранните компании относно възможностите за инвестиции в Кипър и да им осигури подкрепа при всички стъпки от отварянето на бизнес в страната.

Географското местоположение на Кипър, на кръстопът между Европа, Азия и Африка, както и висококвалифицираната, многоезична работна сила, стабилната правна рамка и благоприятната бизнес среда, превръщат страната в добра инвестиционна дестинация както за DataArt, така и за много други представители на технологичния бранш.

 „Глобалният недостиг на кадри във високите технологии продължава да оказва влияние върху ИТ индустрията, така че не е изненадващо, че прогресивни компании като DataArt, които дават приоритет на привличането на нови таланти и гледат отвъд традиционните подходи, се насочват към Кипър. Положихме големи усилия да помогнем на инвеститорите в местния пазар, включително чрез премахване на имиграционните пречки за граждани на трети страни и техните семейства. Новооткритите университетски курсове ще увеличат технологичния потенциал на пазара на труда и ще поставят Кипър на картата на ИТ индустрията“, заяви Джордж Кампанелас, главен изпълнителен директор на Invest Cyprus.

Новият офис на DataArt в Кипър е поредна стъпка в разширяването на дейността на компанията в глобален план. Само преди няколко месеца DataArt откри своя нов развоен център в България в град Варна, а по-рано тази година бе отворен и офисът на компанията в Белград, Сърбия.

Плановете на DataArt са да продължи процеса по диверсификация на своето глобално присъствие в Европа, Централна Азия, Близкия изток и Латинска Америка, както и да развива технологичния си потенциал в ключови области, сред които изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на данни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *