post

ClearWare беше партньор на петия сезон на преакселераторската програма на Beyond и награди един от победителите в надпреварата

 

ClearWare взе участие в Demo Day #5 на петия сезон на преакселераторската програма, организирана от Beyond. В надпреварата се състезаваха десет стартъпа, избрани от общо тридесет, които представиха своите проекти и се бориха за три награди, предоставени от партньорите на събитието ClearWare, Novartis, Roche, MSD и адвокатско дружество “Мургова и партньори”.

За мен беше удоволствие и привилегия да бъда част от журито на петия сезон на Demo Day #5. Благодаря на преакселератора Beyond за поканата и предоставената възможност и бих искал да поздравя всички победители за постигнатия успех. Надявам се, че предоставените награди ще бъдат полезни и ще подпомогнат тяхното развитие. Наградата, която ClearWare предоставя, е само малък начин да подчертаем ангажимента си към развитието на стартъп екосистемата в България, каза Теодор Тодоров, основател на ClearWare и безплатната IT академия GrowIT.

ClearWare предостави награда на един от победителите – стартъпа Med Guide, който помага на фармацевтични компании да организират по-ефективно клинични изпитвания, включвайки лични лекари и лекари специалисти, с цел повече хора да имат реален достъп до иновативни лекарства. Чекът на стойност 50 000 лева ще бъде използван за разработка на първоначална версия от ClearWare.

“Изключително благодарни сме за щедрото дарение от 50 000 лева от ClearWare. Това великодушно действие не само осигурява финансова стабилност, но и потвърждава стойността на нашата работа и ролята ни в обществото. Чувстваме се дълбоко оценени след тази подкрепа и сме мотивирани да продължим да предоставяме висококачествена услуга. С дарената сума ще осигурим устойчиво развитие и растеж, разширявайки нашата услуга и предоставяйки софтуерно решение на нашите клиенти. Тя идва точно в един изключително ключов момент за проекта. Един етап, който е определящ за нашето място на пазара, както и за нашата конкурентоспособност. Това финансиране ще ни осигури изграждането на въпросния софтуерен продукт, който ще направи използването на нашата услуга още по-лесно и достъпно за клиентите ни,” каза д-р Иван Ненов, Основател и CEO на Med Guide.

Beyond е преакселератор на JA България и дъщерната й компания The Edge: R&BD. Прилага модела на отворените иновации, създавайки мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които създават работещи първоначални версии на идеите си. Екипът зад проекта има над 20 години опит в обучението по предприемачество и създаването на иновативни стартъп компании. Организацията прилага модела на отворените иновации, създавайки мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които създават работещи първоначални версии на идеите си.

„Партнираме си с ClearWare от три години. Наличието на технологичен партньор е изключително важно за структури като Beyond и за устойчивото развитие на стартиращи компании. Високо оценяваме партньорството и взаимодействието с компанията и техния екип. Гледаме към бъдещето и планираме да разширим нашата колаборация, включвайки допълнителни инструменти и подходи за подпомагане на развитието на стартъпите и иновационната среда в България. Благодарим на ClearWare за предоставената награда от 50 000 лева за разработка на прототип на един стартъп от Beyond pre-accelerator и за осигурената ценна подкрепа чрез обучения и менторство за предприемачите, развиващи IT иновации в пре-акселератора,” каза Малвина Илиева, Управляващ Директор в The Edge: R&BD, организатор на Beyond pre-accelerator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *