post

ClearWare обяви предстоящото трето издание на GrowIT Academy в град Плевен през януари 2024. Академията е безплатна и има за цел да превърне Централна Северна и Северозападна България в новия софтуерен хъб в дългосрочен план, като създаде над 300 нови работни места през следващите пет години.

ClearWare е IT компания, която от 15 години подкрепя технологични стартъпи, като успешно прилага специално разработени методи, които помагат на новите бизнеси да развиват своите идеи ефективно при ограничени ресурси. Екипът на ClearWare стартира GrowIT през септември 2022, а през март 2023 се проведе второто издание. Като резултат, в компанията са назначени 12 специалисти, които имат възможност да работят по международни проекти и да придобиват нови знания и умения всекидневно.

„Щастлив съм, че мечтата ми за развитие на delivery center в Плевен бавно започва да става реалност. В града има изключително талантливи и отдадени, интелигентни млади хора. Истинско удоволствие за мен е да виждам как екипът в града става все по-координиран и пълноценен с разрастването си. Амбицирани сме отново да удвоим размера на служителите след края на започващото през януари трето издание на академията“, каза Теодор Тодоров, основател на ClearWare и GrowIT.

Предходното издание на академията даде възможност на участниците да получат задълбочени познания в сферата на продуктовия мениджмънт.

През януари 2024 GrowIТ ще стартира с две паралелни академии, за Quality Assurance и Software Engineering. Лектори в третото издание ще бъдат утвърдени специалисти с дългогодишен опит, сред които и нейния основател. Курсистите ще получат знания по теми, свързани със софтуерното тестване и разработката на софтуер с един от водещите технологични стакове, а най-изявените ще получат предложение да се включат в екипа на ClearWare. По традиция обученията ще се провеждат хибридно (присъствено и онлайн), два пъти седмично в периода от януари до април 2024. Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор. Крайният срок за записване е 31.12.2023 за Software Engineering и Quality Assuarance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *