post

Доставчикът на телекомуникационни и инфраструктурни решения CETIN България обяви, че придобива технологичните компании София Комюникейшънс ЕАД и Ракком АД.

Първата от тях оперира на територията на София и разполага със собствена оптична мрежа, с голяма плътност на покритие на столицата и прилежащите райони. Тя е създадена през декември 2001 г. за доставка на MAN услуги по първата тогава алтернативна градска оптична мрежа. Компанията е сред водещите доставчици на оптични услуги в София, както и в предоставянето на телеком решения за бизнес клиенти.

Ракком от своя страна предлага разнообразие от интернет услуги на голям брой бизнес клиенти, използвайки мрежата на София Комюникейшънс. С придобиването CETIN България разширява не само екипа, но и обхвата на услугите, които предлага на бизнеса.

„Придобиването на компания с дългогодишен опит и традиции в осигуряването на свързаност е следващата логична стъпка в стратегията ни за развитие“ – заяви по повод на сделката Петър Мудринич, изпълнителен директор на CETIN България.

Ръководената от него компания е създадена през юли 2020 г., след отделянето на мрежовата инфраструктура на Теленор България в отделно дружество. Тя има над 200 служители и предоставя широка гама от висококачествени мобилни и фиксирани услуги на своите клиенти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *