post

Роботът Aeo на Aeolus Robotics, може да прави селфита, но не само това. Хуманоидният робот е фотогеничен с LED очи сърца и е създаден да изпълнява задачи като доставки, ултравиолетова бактерицидна дезинфекция, грижа за възрастни хора и сигурност.

Дизайнът с две рамена означава, че Аео може да изпълнява множество задачи, а визията и интелектът му позволяват да открие дали пациентите в болницата или възрастните хора са паднали и имат нужда от медицинска помощ. Освен това той е опитен охранител и може да открие отворени прозорци, изгубени вещи и др. със своята 360-градусова камера за нощно виждане. Използва видео поточно предаване на живо и двупосочна гласова комуникация, за да предупреди екипите за сигурност, ако му се стори, че нещо се случва.

Аео в момента се използва в Япония, Хонконг и Тайпе за доставчици на грижи за възрастни хора и компании за недвижими имоти. Присъствието му на CES 2023 бележи дебют в Северна Америка и разширяване на нови пазари, партньори и клиенти, които ще използват робота като модел за абонаментна услуга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *