post

Новата система за обработка гарантира по-добър автофокус и качество на изображенията

 

Canon обяви, че в момента разработва флагманa на системата EOS R – пълнокадровия безогледален EOS R1, оборудван с RF гнездо и предназначен за професионалисти. Новият модел ще отговори на високите изисквания на опитните фотографи в широк спектър от области, включително спорт, репортажи и видеосъдържание. Предвижда се да бъде пуснат на пазара до края на 2024 г.

EOS R1 обединява най-модерните технологии на Canon, като съчетава производителност от най-висок клас с голямата издръжливост и надеждност, характерни за всеки водещ модел. Тази стъпка ще подобри качеството на изображението и представянето както в режим „Снимки“, така и в режим „Видео“ (в сравнение с EOS R3).

Фотоапаратът използва новоразработения процесор за обработка на изображения DIGIC Accelerator, в допълнение към вече съществуващия процесор DIGIC X. Новата система за обработка на изображения включва тези процесори и нов CMOS сензор. Тя позволява обработка на голям обем данни с висока скорост и осигурява безпрецедентни подобрения в системата за автофокус и в други функции.

Като обединява новата система за обработка на изображения с технологията за машинно самообучение, Canon постига високоскоростно разпознаване на обектите с отлична точност. Например, при отборни спортни игри, в които движенията на множество обекти се пресичат, избрана фигура може да се проследи без прекъсване – дори и при успоредно преминаване на друг играч. Наред с това, AF функцията „Приоритет на действие“ разпознава движението на обекта чрез бърз анализ на състоянието му. В динамични ситуации, в които е трудно да се предвиди следващия ход, тя автоматично определя един играч (извършващ дадено действие, например, стрелба с топка), като основен обект. В резултат, незабавно премества AF рамката, което съдейства за улавянето на решителни моменти от играта.

Новата система за обработка на изображения, заедно с технологията за машинно самообучение, съдейства за подобряване на качеството на изображението. За да подобри още повече качеството на картината и да насърчи креативността на потребителите, Canon имплементира във фотоапарата функция за намаляване на шума в изображението. Тя е предварително разработена и усъвършенствана като част от софтуер за използване с компютри.

В момента, Canon работи върху полеви тестове на новия фотоапарат EOS R1, който ще помогне на професионалистите да заснемат решителни моменти от предстоящите международни спортни събития.

Занапред, компанията ще разширява гамата фотоапарати и RF обективи от системата EOS R, като по този начин ще продължи да удовлетворява изискванията на широк кръг потребители и ще подпомогне развитието на фотографията и видеографията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *