post

И тази година по време на изложението за потребителска електроника CES сме свидетели на нови заявки в сферата на автономните автомобили. Сред компаниите работещи в тази насока е и GM, която сподели визията си за луксозен автономен електромобил. Става дума за концепцията InnerSpace, която ни показва футуристично превозно средство и е част от портфолиото Halo.

Отвътре купето изглежда доста интересно с възможност за превоз на двама човека на една по-голяма седалка. Липсват волан и педали, а таблото е заето от огромен екран. Има и раздели за лични вещи и други принадлежности. По всичко личи, че може да няма изобщо опция за поемане на управлението чрез хардуерни уреди.

Влизането и излизането от колата също е доста екстравагантно, като освен отварящите се врати има и покривът се повдига. Както обикновено този тип концептуални автомобили представляват възможност за производителите да покажат най-новите си визии за бъдещето. В случая от Cadillac си представят бъдеще за по-платежоспособните си клиенти.

Вижте видео тук.

Миналата година Cadillac представи първите си две Halo концепции миналата година, PersonalSpace и SocialSpace. Това портфолио показва начини за това как потребителите могат да се възползват максимално добре от времето си докато се возят.

Превозните средства използват софтуерна платформа Ultifi с възможност за лесно обновление дори в движение. Сред характеристиките на новата концепция са AI биометрично въвеждане и интерфейси. Чрез системата за безжично управление на батерията, Ultium Platform, модулите са разпределени за постигането на по-просторно купе.

И разбира се засега все още става дума за концепция, чието реализиране не е сигурно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *