post

Един от най-интересните електромобили на пазара без съмнение е Tesla Model S. В скоро време обаче този модел ще се сдобие с конкурент от BMW.

Тази игра с Tesla Model S вече е пробвана от мнозина от производителите – Nissan Leaf, Chevrolet Bolt, както и множество по-малки компании. Всички те обаче имат шаси, различно от класическия седан с четири врати. Новият електромобил на BMW влиза именно в този клас – концепцията ще се нарича i Vision Dynamics, но от компанията все още не са уточнили окончателното название на новия електромобил. Има предположения, че той ще получи наименованието BMW i5.

Fotografie: Victor Jon Goico – www.goico.eu Postproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com & Grit Hackenberg – www.grithackenberg.com CD: Clemens Grosslercher

Относно премиерата на електромобила на BMW също не се посочват точни срокове, но представители на компанията твърдят, че новият модел ще стане част от обширно обновление, планирано за 2025 г. В рамките на това обновление ще бъдат представени 25 електромобила, 12 от които ще са изцяло електрически, а останалите ще представляват хибриди.

Що се касае до техническите характеристики, BMW i Vision Dynamics ще изминава 600 км с едно зареждане, максималната скорост ще е 200 км/ч, а моделът ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

“Моделите BMW i3 и BMW i8 са градски и спортен вариан електрически автомобили, докато BMW i Vision Dynamics ще заеме междинна ниша и ще съчетава в себе си всички основни черти на автомобилите на BMW – висока динамика, елегантност и комфорт”, – казват от компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *