post

Microsoft се е съгласила да придобие популярната платформа за програмисти GitHub. Това съобщава агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници в компанията. Според тях сделката може да бъде обявена официално още днес.

GitHub е популярна онлайн платформа, в която програмисти от цял свят, включително от най-големите компании, обменят опит, помагат си в работата и споделят отворен код, проекти и много друга информация. Създателите на GitHub са предпочели да продадат компанията, вместо да я изкарат на борсата. Те са избрали Microsoft най-вече заради нейния изпълнителен директор Сатя Надела, от когото били впечатлени.

За сега финансовите и останалите детайли по сделката не са известни. Последната оценка на GitHub е от 2015 г., когато компанията беше оценена на 2 млрд. долара. От 9 месеца насам GitHub се опитва да си намери нов изпълнителен директор, който най-сетне да изкара компанията на печалба.

През последните години Microsoft ускорено променя облика си и става все по-отворена към другите платформи и отворен код. Затова GitHub се вписва добре в новата политика на софтуерния гигант. Платформата се използва от над 27 млн. програмисти по целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *