post

Bitcoin сложи край на най-дългата си поредица от загуби от 7 месеца насам в края на миналата седмица. Криптовалутата най-сетне спря загубите, заради които трябваше да се бори да се задържи на цена над $10 000, но въпреки това оптимизмът сред инвеститорите е малък, съобщава CCN.

През юли криптовалутата отбеляза най-дългата поредица от понижения от декември насам. Именно заради нея се появиха притеснения, че Bitcoin е загубил инерцията си. От април до края на юни Bitcoin се повиши от $4236 до $13 880.

През юли обаче криптовалутата се понижи до около $10 500, като среща сериозна съпротива на всички опити за по-висока цена. За сега Bitcoin остава доста далеч от границата от $12 000, която е определена от анализаторите като новата цел за връщане на загубите и поставяне в позиция за нови големи ръстове.

Има и негативни прогнози, че Bitcoin е на ръба на нов спад и може да слезе и под $9000, макар и за кратко. Затова засега пазарът по-скоро отново е в очакване и се опитва да се задържи на сегашните нива. Нещо подобно се случи през март и април, когато цената на Bitcoin дълго време отбелязваше минимални разлики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *