post

Цената на Bitcoin се върна над границата от $10 000, с което криптовалутата се постави в по-добра позиция за нови ръстове. Оптимизмът обаче е сравнително малък, отбелязва CCN.

Криптовалутата завърши месец юли със спад, което се случва за пръв път от януари т.г. насам.  Bitcoin направи опит да намали спада с ръст в последните часове на деня, но не успя.

Според анализатора на eToro Саймън Питърс, скокът на цената през деня не е повод за еуфория. “Това е мини-скок, нищо повече”. Според Питърс инвеститорите са очаквали по-голям скок след като американският Сенат обяви, че забраната на Bitcoin е много малко вероятна.

Той допълва, че макар цената да се е повишила, този път обемът на транзакциите остава нисък. “Това е момент на голям тест за криптовалутата, тъй като никога не сме имали понижение на лихвите на Федералния резерв по време на съществуването на Bitcoin. Бих очаквал повишение на Bitcoin срещу долара, ако лихвите са понижени и падане, ако не се променят”, допълва Питърс.

Според други анализатори като Алекс Крюгер няма чак толкова голяма връзка между двете неща. “Много криптотърговци сега живеят в своя измислена, алтернативна реалност”, обаче казва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *