post

Закачливата детска песничка на южнокорейската образователна компания “Пинкфон” “Baby Shark” стана първото видео, което достига 10 милиарда гледания в YouTube. За сравнение, песента на Луис Фонси „Despacito“, която беше най-популярна в платформата през ноември 2020 г., до момента е успяла да събере 7.7 милиарда гледания.

Клипът “Baby Shark” е заснет на 11 езика и има повече от сто варианта по света. В него момченце и момиченце изпълняват песен за бебе акула и неговото семейство на фона на анимационни кадри.

За първи път видеото се появява в YouTube през 2016 година. От тогава до сега “Пинкфон” успяха да запазят песента в светлината на прожекторите, където дори пробивни песни като “Despacito” избледняха.

Това до голяма степен се дължи на танцовото предизвикателство Just Dance от 2020 г., както и на едноименната анимация, стартирала по детския телевизионен канал Nickelodeon през 2021 година. Авторите на песента обясняват успеха ѝ с това, че тя много се харесва на децата, които я гледат по няколко пъти на ден.

Популярността ѝ едва ли скоро ще спадне, тъй като от Nickelodeon планират да направят пълнометражен филм “Baby Shark”. Вече има дори колекция NFT за любителите на модерните тенденции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *