post

Технологичният дистрибутор и Platinum член на Oracle PartnerNetwork (OPN) Avnet съобщи, че предстои да стартира доставките на хардуер, софтуер и облачни решения на Oracle до страните в Югоизточна Европа и Румъния като част от споразумение за нова дистрибуция с добавена стойност, за да помогне на крайните потребители да удовлетворят своите корпоративни ИТ нужди.

Новата линия ще включва продукти от Oracle Cloud, Oracle Mobile Application Framework, Java, Oracle Business Analytics, Oracle Storage, Oracle Servers, Oracle Virtualization и Oracle Enterprise Manager, както и някои от предложенията на Oracle Service Cloud. Споразумението ще спомогне за увеличаването на портфолиото от корпоративни решения на Avnet в девет държави в Югоизточна Европа: България, Хърватия, Сърбия, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Румъния.

„През изминалите две години в Югоизточна Европа натрупахме ценни познания за бизнес нуждите в региона от различни местни експерти. Допълването на продуктите Oracle Enterprise Manager към нашето портфолио ни позволява да осигурим иновативни ИТ решения, които да отговорят на нуждите и процесите на нашите партньори с подкрепата на съществуващата глобална партньорска екосистема на Avnet. Вярваме, че съществуват дългосрочни възможности в този бързоразвиващ се регион и се стремим да продължаваме да разширяваме партньорската си мрежа, така че да можем да доставяме на крайните потребители услуги с възможно най-голяма добавена стойност” – заяви по този повод Петър Барта, регионален директор на Avnet Technology Solutions EMEA за Югоизточна Европа.

„Avnet разполага с експертиза в много от областите, където предлагаме корпоративни решения със силна виртуализация и опит със съхранението. По този начин имаме достатъчно възможности за съвместна работа и трансформиране на технологиите в бизнес решения за партньорите и крайните потребители в региона” – посочи от своя страна Бил Патаки, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ в Oracle.

В допълнение към доставянето на хардуер и софтуер от Oracle, потребителите на Avnet в региона ще имат достъп до различни услуги на Oracle, в това число и Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) и Infrastructure-as-a-Service (IaaS) предложения. Новото споразумение е базирано на съществуващите взаимоотношения на Avnet с Oracle в региона, в Унгария, Чехия и Словакия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *