post

Изтичанията и слуховете за ASUS ROG Phone 5 през последните седмици направо ни заливат. Сега компанията потвърди датата на старта на следващия си геймърски телефон. Той ще дебютира на 10 март, а списъци на Geekbench сочат, че ще има варианти с 8 и 16 GB оперативна памет.

Информацията за стартирането идва от целевата страница, която потвърждава и името на телефона – ASUS ROG Phone 5. Това означава, че компанията действително ще пропусне номер 4, както гласяха повечето слухове до сега.

ASUS ROG Phone 5 ще е оборудван с 6.78 инчов дисплей и батерия с капацитет 6000 mAh, ще работи с Android 11 и ще има размери 172.834 х 77.252 х 10.29 мм.

Телефонът ще пристигне с два стерео високоговорителя отпред, а селфи камерата му е разположена до горния десен ъгъл на екрана. Освен това се говори, че устройството има матричен дисплей на задния панел, подобен на този, който видяхме в калъфа ROG Lightning Armor на ROG Phone 3.

Според Geekbench, ROG Phone 5 ще се захранва от Snapdragon 888 и ще има два варианта – с 8 и 16 GB оперативна памет, както и 60 W зареждане за огромната си батерия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *