post

AR/VR очилата на Apple ще дебютират на WWDC 2023 през юни, твърдят източници на Bloomberg. Устройството, което вероятно ще се нарича Reality Pro, неофициално беше планирано да пристигне през април, но според съобщенията компанията има нужда от още време за разработка, за да се справи с хардуерни и софтуерни проблеми.

Смята се, че очилата ще струват около 3000 долара, но ще включват възможности, които не са налични при алтернативните модели на пазара. Слуховете предполагат, че те ще имат двойни 4К дисплеи и широка гама от камери, които позволяват разширено проследяване и въвеждане без контролер. Батерията ще е под формата на външен пакет, но устройството ще се захранва от процесор М2, който превъзхожда мобилните чипове в конкурентните продукти.

Твърди се, че основната платформа xrOS ще има интерфейс в стил iOS, който ще разчита на жестове и гласови команди за управление. Акцентът ще е върху здравето и подобрени версии на познати изживявания, като аватари на цялото тяло по време на FaceTime разговори например. Може да има лесен начин за създаване на приложения с помощта на Siri.

Първият модел AR/VR очила на Apple ще е насочен предимно към ентусиасти и създатели на съдържание, а дебютът му на WWDC 2023 би помогнал на разработчиците да се запознаят с технологията, преди тя да е станала публична. Слуховете предполагат още, че компанията работи и върху по-достъпен модел очила с цена около 1500 долара, които обаче няма да се появят на пазара преди 2024 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *