post

Въпреки че изминаха едва 6 месеца от премиерата на iPhone 14, Apple вече работи по серията iPhone 15, която ще дебютира през септември, а слуховете за новите модели се появяват всекидневно. Последната информация визира камерата и гласи, че компанията ще добави 5-6х оптично увеличение за iPhone 15 Pro Max.

Всъщност iPhone 14 Pro пристигна с 3х оптично увеличение, а когато добавим цифровото, то се увеличава до 15х. Слуховете обаче предполагат, че тази година iPhone 15 Pro Max ще може да се похвали с перископен обектив, който ще позволи удвояване на оптичното увеличение.

Не е изненада, че Apple ще използва перископен обектив в свойте Pro модели. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира това преди известно време и заяви, че функцията ще е ексклузивна само за тях. Този тип обектив позволява до 5-6х увеличение без загуба на качество при заснемане на обект от разстояние.

Перископният обектив е като фотоапарат, който използва огледала и лещи, за да увеличи отдалеч, без това да повлияе на размера на устройството. Базиран е на перископа, използван в подводниците, за да се вижда над водата и помага на телефоните да правят качествени снимки с увеличение, като отразява светлината през огледала и поддържа размера на камерата малък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *