post

Apple работи върху iPhone 15 Ultra, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Освен това в бюлетина си PowerOn Гърман отбелязва, че компанията прави забележителни промени в своите телефони на всеки три години, което означава, че няма много смисъл собствениците на iPhone 12 Pro и 13 Pro да ге сменят тази година с iPhone 14 Pro.

Журналистът вярва, че следващата година предстоят по-големи промени и диференциацията между моделите от висок клас ще стане по-осезаема. Тя ще се отрази и в името на устройствата, като според Гърман компанията се е спряла на названието Ultra за флогмана в серията iPhone 15. Това може би означава, че iPhone 15 Pro Max ще отпадне.

Според него следващите модели iPhone може да преминат към USB-C порт. Слуховете сочат, че премиум устройствата ще получат перископна камера с по-голямо увеличение, но е възможно тази екстра да пристигне само за iPhone 15 Ultra.

LeaksApplePro пък прогнозира, че iPhone 15 Ultra ще предложи 8К видеозапис и ще е по-скъп от iPhone 14 Pro Max, а батерията му ще предложи до 3 – 4 часа повече живот. Устройството вероятно ще се захранва от новия 3 nm чипсет A17 на Apple, което ще доведе до повече мощност и ефективност.

Ако трябва да спекулираме за промените в дизайна, те може да включват титаниева конструкция, кръгли бутони и премахване на издатината на камерата. Що се отнася до другите модели в серията, предполага се, че те ще получат чипсет A16 Bionic, новия дисплей с два отвора и функцията Dynamic Island, но няма да предлагат 120 Hz честота на опресняване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *