post

Новите цветове на iPhone, като Pacific Blue например, въведен с iPhone 12, винаги предизвикват интерес, но Apple изглежда планира още един нюанс, който ще пристигне за по-голямата част от продуктите й – матово черно.

Това става ясно от патент, подаден от компанията, в който се описват начините за получаване на матово черно върху анодизиран метал. Техническите предизвикателства в това отношеие са много, а най-често резултатът е просто тъмносиво, но Apple смята, че може да реши проблема и разработва техника за да достигне този мотово черен завършек върху устройствата си.

В патента се споменават iPhone, Apple Watch, iPad и MacBook, което означава, че постепенно матово черният нюанс може да достигне до почти всички устройства на гиганта. Всъщност iPhone 7 дебютира с матово черен вариант, но разцветката не беше продължена в следващите модели, именно поради трудността си за постигане. Матово черни MacBook Air или MacBook Pro може би ще са най-трудният продукт за пускане на пазара, поради своя размер и сложност, но все пак всичко това все още е само патент и няма никакви срокове. Може да се наложи да изчакаме години, но освен елегантен външен вид, матово черното може да донесе още функционални предимства за тези машини, като по-лесно добро разсейване на вътрешната топлина и лесно охлаждане например.

Можем да очакваме, че Apple ще експериментира с новата разцветка с iPhone и Apple Watch, преди да я въведе за останалите си устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *