post

Въпреки че WWDC е предимно софтуерно събитие, Apple представи и новия MacBook Air M2, който както подсказва името работи с обновения чипсет М2 на компанията, за коъто тя обещава да осигури до 18% повече производителност на процесора и 35% на графичния процесор, спрямо М1. Новият MacBook Air идва и с обновен дизайн, дебелина само 11.3 мм и тегло 2.7 паунда.

Той разполага с 13.6” дисплей Liquid Retina, който е с 25% по-ярък от екрана на предишния модел и има поддръжка за един милиард цвята. Освен това има 1080р уеб камера, озвучителна система с четири високоговорителя, клавиатура TouchID с пълен функционален ред и интериорен дизайн без вентилатори. За съжаление има само два Thunderbot порта, но Apple връща зареждането MagSafe със специален порт за захранване. Що се отнася до живота на батерията, компанията го оценява до 18 часа видео. Цената на устройството, което ще е налично от следващия месец е 1199 долара.

Чипсетът М2 скоро ще се появи и при 13” MacBook Pro, осигурявайки подобно увеличение на производителността. MacBook Pro M2 ще има 8-ядрен CPU и 10-ядрен GPU, поддръжка за до 24 GB RAM и до 2TB памет, а животът на батерията му ще е до 20 часа. Той също ще е наличен следващия месец, а цената му започва от 1299 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *