post

MacBook Pro най-сетне получи впечатляващо обновяване от пет години насам. Преработените лаптопи бяха в центъра на вниманието по време на едночасовата презентация на Apple, излъчвана на живо от Apple Park нощи.

Както твърдяха слуховете и изтичанията, новите 14 и 16 инчови модели са без ToucBar, но за сметка на това получават MagSafe, слот за SD карта, HDMI порт и 120 Hz ProMotion дисплей. При 14 инчовия модел екранът е с резолюция 3024 х 1964, а при 16 инчовия – 3456 х 2234 пиксела. Изненадващо и двата лаптопа вече имат и прорез в стил iPhone.

Можете да ги конфигурирате с новите по-мощни чипове M1 Pro и Max на Apple. Базовите цени на двата модела ще стартират съответно от 1999 и 2499 долара. Предварителните поръчки вече започнаха, а доставките ще стартират от 26 октомври. Ден преди това, на 25 октомври, ще бъде пусната официално и MacOS Monterey.

Както вече отбелязахме, обновените MacBook Pro работят с новите чипове на Apple, M1 Pro и M1 Max. И двата разполагат с 5nm 10-ядрени процесори, съставени от 8 високопроизводителни ядра и две високоефективни. Те се различават един от друг по отношение на потенциалната си производителност на видео и памет, като M1 Pro идва с до 16 GPU ядра и може да поддържа до 32 GB RAM с 200GB/s честотна лента, а M1 Max достига 32 графични ядра и удвоява RAM и честотната лента на паметта. Компанията обяви, че чиповете са 70% по-бързи от предишния M1 и предлагат до 1.7 пъти повече производителност от конкурентните процесори на Intel и AMD.

Заедно с MacBook Pro Apple представи и нови AirPods. Дизайнът им е подобен на този на AirPods Pro, но слушалките нямат много нови функции. Липсва ANC, но за сметка на това те предлагат Spatial Audio с динамично проследяване на главата и адаптивно EQ, което им позволява да настройват ниските и средни честоти на звука в реално време. Другите им характеристики включват IPX4 устойчивост на пот и вода и до 30 часа общ живот на батерията с помощта на кутийката за зареждане. Предварителните поръчки вече стартираха, цената е 179 долара, а доставките започват на 26 октомври.

Не на последно място Apple обяви и план с отстъпка за Apple Music, който е с 5 долара месечно по-евтин, но уловката е, че можете да контролирате услугата само чрез Siri. Той е и идеалното допълнение за HomePod mini, който пък получава три нови цвята – жълт, оранжев и син, достъпни от ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *