post

Слуховете за модел на Apple Watch, който ще има FaceTime камера, не са от вчера, а един току що публикуваният патент на Apple, хвърля известна светлина върху начина, по който компанията може би ще предостави не една, а дори две камери, които са вградени в каишката му. Наред с това в документите се описва и автоматичен софтуер за обработка на изображения, който ще направи фото и видео записите от часовника използваеми.

Всъщност интегрирането на една камери в часовника може да позволи видео връзка при повикване, но това би ограничило размера й и ъгъла на заснемане, което може би е и основното съображение на инженерите на компанията. Чрез поставяне на широкоъгълни камери върху каишката, Apple предлага потребителите да заснемат себе си и околността, използвайки припокриването, или да изрежат само лицето си.

Автоматичното изрязване и разпознаването на лице пък, ще е ключът към използването на тези камери за FaceTime, а патентът предполага, че потребителят може да регистрира лицето си за автоматично проследяване, или да избере друга цел на екрана, докато часовникът се фокусира върху правилното лице, за да излъчва разговора. Другият ключов елемент в този патент е алгоритъмът за обработка на изображенията, който може да постави лицето под нужния ъгъл и ще предлага множество решения и корекции. Концепцията се разработва от известно време, а първоначалния патент е подаден още през 2016 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *