post

Със сигурност вече сте чували много слухове за бъдещия сгъваем iPhone на Apple, но сега имаме малко повече информация. Тя идва от известният анализатор Минг-Чи Куо, който пише в бележките си към инвеститорите, че компанията планира да пусне 8 инчов сгъваем модел през 2023 година.

Куо се позовава на “индустриално проучване”, според което Apple се кани да продаде между 15 и 20 милиона бройки от своя сгъваем iPhone през 2023 година.

Всъщност анализаторът вече беше писал, че е възможно сгъваемият iPhone да бъде представен през март 2023, но последните му бележки съдържат повече подробности. Според тях гъвкавият QHD+ OLED панел ще се произвежда от Samsung Display, а контролерът за DDI ще се доставя от Samsung Foundry.

Освен това Куо отбелязва, че Apple ще използва нова сребърна нано технология на TPK, която има известни предимства пред технологията Y-Octa на Samsung, но подробности не са посочени.

Въпреки спекулативния характер на този доклад, той се явява още едно потвърждение на множеството слухове за сгъваем iPhone, които циркулират от поне година. Анализаторът добавя, че очаква OPPO, Vivo, Xiaomi и Honor също да представят нови сгъваеми модели до края на текущата година, или в началото на следващата.

Очаква се доставките на сгъваеми устройства нарастнат до 17 милиона до 2022 година, ако недостигът на компоненти бъде преодолян. Засилената конкуренция в тази ниша, ще принуди Apple да побърза със свой собствен модел, за да се противопостави на конкуренцията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *