post

Apple обяви официално датата, на която ще се проведе 34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023. Събитието ще продължи от 5 до 9 юни, като в по-голямата си част ще е онлайн и ще е безплатно за всички разработчици.

Apple ще осигури онлайн сесии и лаборатории, които ще позволят на разработчиците да научат за новите функции и софтуер, които ще бъдат обявени по време на конференцията. Ще има и традиционно Swift Student Challenge, а заявления се приемат до 19 април.

Въпреки че WWDC 2023 отново ще е онлайн, компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти, което ще се проведе на 5 юни в Apple Park. Присъстващите ще имат възможността да гледат на живо основната бележка и различни клипове, да се срещнат с някои служители на Apple и да присъстват на наградите за дизайн на компанията. Участниците ще бъдат избрани на лотариен принцип сред подалите заявка и ще получат известия до 5 април.

Както всяка година, конференцията ще е посветена на софтуера на Apple, но се очаква компанията да представи и първите си AR/VR очила, както и нов Mac Pro и 15” MacBook Air.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *