post

Дългоочакваното голямо есенно събитие на Apple ще се проведе във вторник, 14 септември в 20 часа българско време, съобщиха официално от компанията снощи. То е под надслов “California streaming” и ще се излъчва виртуално от Apple Park.

По традиция всяка година Apple обявява новите модели iPhone по време на своето есенно събитие. Очаква се тазгодишната серия се очаква да носи името iPhone 13 и пристигне в същите размери като iPhone 12. Основна промяна за част от моделите ще е високата честота на опресняване на дисплея, а освен това се предполага, че всички смартфони ще имат по-малък прорез на екрана и подобрена камера.

Поканата за събитието на Apple не подсказва много, въпреки че потъмняващото небе може би символизира подобрена технология за сники в нощен режим, а светещото лого на компанията може да се тълкува като Allways-on дисплей в iPhone.

Някои слухове предполагат наличието на сателитна връзка в новите модели iPhone 13, която щ епозволи провеждане на разговори и изпращане на съобщения без покритие на мобилна мрежа или WiFi. Намек за това е AR пейзажът в логото на компанията, който можете да видите с помощта на iOS устройство на сайта на събитието.

Заедно с iPhone 13 се очаква да бъде представен и Apple Watch Series 7 с обновен дизайн, тънки плоски рамки и по-големи размери. Може би компанията ще обяви и нови слушалки AirPods и MacBook Pro с 14 и 16 инчови дисплеи. Едно е сигурно обаче – на 14 септември ще стане ясно кога ще бъде пусната официалната версия на iOS 15, която за съжаление първоначално няма да поддържа някои от обявените големи функции, като SharePlay например.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *