post

Apple може да замени Google в своите продукти със собствена търсачка, твърдят последните слухове. Компанията не е фен на услугите от трети страни и работи усилено по разработката на собствена търсачка, като предпочитана опция за своите устройства.

Марк Гърман от Bloomberg съобщи, че компанията се занимава с технологията от години и все още предстои да извърви дълъг път, но ако търсачката някога отговори на критериите на гиганта, потребителите ще се радват на по-интегрирано частно решение в сравнение с Google.

Apple вече тества своята технология в ограничени случаи в някои от приложенията си, се посочва още в доклада. Усилията й могат да се видят ясно най-вече в Spotlight, която помага на потребителите да намират различни неща в своите устройства.

“Преди няколко версии на iOS и macOS, Apple започна да добавя резултатите от уеб търсене към този инструмент, насочвайки потребителите директно към сайтове, които биха могли да отговорят на техните въпроси. В различни времеви интервали тези резултати се захранваха от Bing или Google. Siri също използва тази технология, за да предлага уеб резултати”.

Интересът на Apple към технологиите за търсене е очевиден и от слуховете за срещи с Microsoft за закупуване на търсачката Bing, въпреки че компанията реши да не осъществява покупката. Ако гигантът замени Google в своите продукти, последната ще отчете значителни загуби в приходите си, тъй като има милиарди продукти на Apple, които сега използват нейната технология.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *