post

Apple и Samsung отново влизат в съдебната зала заради патентен спор, съобщава CNET. Двете компании са получили заповед от съдия Люси Ко, която ги призовава да се явят за определяне на финансовото наказание, което Samsung трябва да плати на Apple за три нарушени патента.

Това е следствие от решение на американския Висш съд, който преди около година определи, че обезщетението на Apple може да бъде определено отделно. Решението посочва, че не целият продукт нарушава патентите, а само елементи от него.

Според съдия Ко инструкциите към съдебното жури са били неправилни, което също е повлияло на решението. Чрез това решение Samsung практически получава победа в искането си за преразглеждане на процеса. За сега двете компании не са коментирали новия развой на делото.

Битката между тях датира от 2012 г. насам. В края на миналата година тя стигна до Висшия съд, а преди това премина през няколко решения и преразглеждания. Първоначално Apple спечели делото и трябваше да получи обезщетение от $1 млрд. според журито. При преразглежданията на делото обаче съдия Ко определи сумата като нереално висока и я намали няколко пъти.

Представители на двете компании са поканени на среща на 25-ти октомври, за да се определи новият график и датата на поредното начало на процеса. То тогава компаниите трябва да готови с плановете си и да ги предадат на съда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *