post

По-рано този месец Apple прекрати производството на Beats Pill+, последния си високоговорител, захранван от батерии. След тази новина журналистът от Bloomberg Марк Гурман разкри, че компанията е имала е и прототип на HomePod mini, също захранван с батерии.

В последното издание на своя бюлетин Power On Гурман посочва, че докато Apple е имала такъв прототип преди години, той все пак ще е изненадан, ако устройството бъде пуснато под марката на компанията. Засега HomePod mini е единственият интелигентен високоговорител, който Apple продава и той трябва да бъде свързан към източник на заранване, за да работи по всяко време.

Освен за HomePod mini, Гурман говори и за дългогодишните слухове за AR/VR очила на Apple. Той посои, че устройството ще има производителност, равняваща се на тази на MacBook Pro и неговия чип M1 Pro и може да струва над 2000 долара.

Журналистът спомена и слуховете, че луксозната марка Hyundai Genesis планира да поддържа функцията дигитален ключ на Apple. Тя ще позволи на потребителите да заключват, отключват и стартират своите превозни средства с помощта на ключа, съхраняван във Wallet на iPhone или Apple Watch. Към момента тази опция е ограничена само до модели на BMW, пуснати на пазара през 2020 година, но според Гурман Genesis планира да осигури поддръжката й до лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *