post

Apple е продала над 4 милиона броя AirPods Pro 2 за малко повече от седмица, сочат последните тримесечни резултати. Ръстът на продажбите на компанията на годишна база е невероятните 34%, именно благодарение на новите безжични слушалки.

AirPods Pro 2 само за 8 дни са успели да консолидират и увеличат преднината на Apple пред най-големия й съперник Samsung. Разликата между двете компании сега възлиза на над 16 милиона бройки и 21.3% в пазарен дял, а AirPods Pro 2 представлява 4.2 милиона бройки в тримесечните продажби на Apple.

Това сочат проучванията на Canalys, имайки предвид, че слушалките дебютираха на 7 септември и бяа пуснати на пазара на 23 същи месец. Те обаче успяват да отбележат по над половин милион продажби дневно до края на септември.

За разлика от тях Galaxy Buds 2 Pro дебютираха през август и вместо да увеличат пазарния дял на Samsung, те предизвикаха спад в продажбите, в сравнение със същия период на миналата година. Следваща в класацията е индийската марка boAt, която изпреварва Xiaomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *