post

Apple Watch получава първия си истински ъпдейт с watchOS 10. Новата версия на операционната система включва Smart Stack от уиджети за таймер, подкаст и друго съдържание, до което получавате достъп чрез завъртане на дигиталната коронка. Ключови приложения като Activity и World Clock също получават повече функционалност, а велосипедистите ще оценят поддръжката на сензори за велосипеди, както и данните за пулса и мощността. За туристите е предвидено създаване на точки за спешни случаи, топографски карти, които включват търсене на пътеки и 3D точки.

Приложението Mindfulness вече включва проследяване на настроението и времето на открито, можете да гледате видео съобщения от FaceTime и да се присъединявате към групови чатове. Ако сте абонат на Fitness+ ще имате персонализирани графици за тренировки и медитация.

Публичната бета версия на watchOS 10 пристига през юли, а официалната – през септември.

macOS Sonoma съответства на надстройките в iOS 17, но въвежда и няколко нови трика, като интерактивни уиджети за работния плот, които могат да се синхронизират с iPhone, настройка с наслагване на презентатор за видео разговори, реакции и подобрено споделяне на екрана. Safari добавя по-строги мерки срещу проследяването и уеб приложения в докинг станцията на macOS. Геймърите може да оценят приоритизирането на производителността на Game Mode като има дори и скрийнсейвър в стил Apple TV. Подобрена е и достъпността.

Разработчиците вече имат достъп до първата бета версия на macOS Sonoma, а публичната бета е насрочена за юли. Официалната версия естествено ще пристигне есента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *