post

Наскоро Apple обяви своя нов чипсет Apple Silicon M2 и пусна няколко MacBook, задвижвани от него. Очаква се до края на годината компанията да представи още няколко устройства, базирани на М2.

Журналистът от Bloomberg Марк Гърман обаче разкри, че гигантът вече работи по следващото поколение чип М3. Заедно с графика за пускане на процесора Apple Silicon M3, Гърман посочва, че новият чип ще захранва четири Mac устройства през следващата година- 13” MacBook Air, 15” MacBook Air, 12” MacBook и нов iMac.

Преди да пусне чипсета М3 следващата година, Apple се очаква да пусне още няколко чипа от серията М2 до края на тази година, които могат да включват M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra и M2 Extreme. Освен това се очаква първите AR/VR очила на компанията да са базирани на процесора M2 и също да дебютират тази година, заедно с нови 14” и 16” MacBook Pro модели, захранвани от M2 Pro и M2 Max. Накрая Apple може да обяви и преработен Mac Pro, базиран на чиповете M2 Ultra и M2 Extreme.

Към този момент няма повече информация за предстоящия чипсет Apple Silicon M3, но вероятно той ще се произвежда от TSMC. Неговите предшественици М1 и М2 са създадени по 5nm процес, но ако М3 се произвежда по 3nm процес, може да предложи значително повишение на производителността и ефективността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *