post

Компютърните монитори също се развиват и един от актуалните трендове е техният диагонал постоянно да се увеличава. Това е пряко следствие от еволюцията на приложенията и начинът ни на работа с компютър. От една страна интерфейсите трябва да побират все повече бутони и панели с инструменти, а от друга – многозадачната работа не е точно въпрос на избор, а по-скоро норма. Изводът е един – повечето екранна площ ще повиши вашата продуктивност и ще елиминира раздразнението, когато имате да свършите твърде много неща за кратко време.
Ключът към това щастие в офиса е добрият съвременен монитор. AOC CU34P2C не е точно класическият пример за традиционен работен екран, но всъщност е много повече. И в този смисъл, защо трябва да си купувате обикновен монитор, когато можете да имате истински шампион на технологиите и ергономията?

34-инчовият дисплей е с широк формат – 21:9, така че лесно ще добиете чувството за два долепени един до друг екрана, а прозорците на приложенията съвсем интуитивно ще застанат един до друг. И тъй като 34 инча не са малко, извивката на VA панела доста помага да можете да обхванете с поглед съдържанието на екрана и да се фокусирате. Самият му размер предполага, че към него ще се насочат и професионалистите, които работят с CAD, 3D и приложения за фото и видео редактиране. И това няма да е проблем, защото AOC CU34P2C покрива 120% от sRGB и 89% от AdobeRGB гамата. В допълнителната ширина на екрана лесно ще се разположат всички палитри и голяма част от времевата линия на видеото. Резолюцията от 3440х1440 точки е адекватна на размера. Тя осигурява достатъчно детайли, без да прави елементите на интерфейса абсурдно миниатюрни.

AOC CU34P2C не блести с някакъв футуристичен дизайн или цветове. Дори можем да го наречем по-скоро сдържан, но това не е критика. Стойката предлага регулиране по височина, което е много важно, както и практичен отвор за прибиране на кабелите. В корпуса са вградени два говорителя, така че няма да се озовете в неловкото положение да няма как да чуете забавно видео или да проведете разговор, ако сте си забравили слушалките.
Допълнително предимство е наличието на 4-портов USB 3.1 хъб, чийто портове удобно са разположени отстрани, така че можете да ги напипате и само с пръсти. Благодарение на наличието на вездесъщия USB-C конектор ще можете да включите лаптопа само с един кабел, по който той същевременно да се зарежда с до 65W и да прехвърля данни от и към въпросния USB хъб.
Всеки човек се уморява, но AOC CU34P2C от една страна се грижи това да не се случва често, благодарение на технологията за елиминиране на трептенето на подсветката и режимът за намалява на синята светлина, а от друга предлага и отмора под формата на игри. Може и да ви изглежда странно, че този дисплей всъщност е подходящ за гейминг, но той до голяма степен се справя чудесно с това предизвикателство. Заслугата е на честотата на опресняване, която достига 100 Hz, на времето за реакция от 1 ms и на технологията срещу накъсване на кадрите AdaptiveSync.
И за финал AOC CU34P2C мисли и за природата. Използват се 85% рециклирани пластмаси, а в опаковката – поне 80% рециклирана хартия и екологично мастило.
Харесваме го и го препоръчваме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *