post

Главният редактор на XDA Мишал Рахман твърди, че Google планира да пусне AOSP версията на Android 12 на 4 октомври. Тъй като компанията често пуска публичните версии едновременно с AOSP, това подсказва, че собствениците на Pixel устройства може да получат ъпдейта в същия ден.

Ако това се окаже истина, ще определи и очакванията за пускане на Pixel 6. Google най-вероятно ще пусне новите си телефони с Android 12, което означава, че те няма да дебютират преди тази дата. Няма да е изненада обаче, ако новият хардуер бъде представен по-късно през октомври.

Що се отнася до собствениците на други марки Android устройства, те най-вероятно ще се наложи да изчакат за голямата актуализация, тъй като производителите не винаги пускат подобни ъпдейти в рамките на няколко седмици. Samsung например започна да внедрява Android 11 чак през декември 2020 година, или три месеца, след като Google официално пусна новата версия на операционната система.

Колкото и да се старае Google да намали това забавяне със своя Project Treble, все още отнема известно време на компаниите да адаптират Android към своите силно персонализирани интерфейси и да тестват софтуера с клиенти и оператори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *