post

Финансовата 2013 година не започна добре за AMD – в рамките на първите шест месеца бяха записани сериозни загуби. Краят обаче е доста положителен за компанията. В рамките на второ поредно финансово тримесечие, AMD записва печалби.

Те покриват периода октомври-декември на миналата година, като възлизат на 89 милиона долара. Приходите на AMD пък са 1.59 милиарда долара.

Въпреки това, резултатите за цялата финансова 2013 година не са толкова положителни. AMD записва загуби от 83 милиона долара и приходи от 5.3 милиарда долара.

Основен плюс за компанията в момента са „поръчкови чипове“, записващи сериозни продажби. Под това несъмнено се имат предвид процесорите и графичните ускорители, които са в основата на конзолите PlayStation 4 и Xbox One. Двете гейм платформи дебютираха на пазара именно в периода октомври-декември, като общо записаха над 7.2 милиона продажби. Очевидно това е оказало благотворно влияние и на AMD.

За първото тримесечие на финансовата си 2014 година, компанията очаква спад в приходите от 16%. Посочва се, че периодът януари-март е традиционно по-слаб и заради това се очакват влошени резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *