post

Amazon обявява, че си партнира с Middle-earth Enterprises за разработване на MMORPG по „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Играта се създава в момента от студиото Amazon Games.

Съдържанието в MMO играта The Lord of the Rings на Amazon ще черпи както от трилогията „Властелинът на пръстените“, така и от „Хобит“, като се стреми да създаде „огромен, свързан цифров свят“, в който играчите да преживеят Средната земя. Екипът разработчици ще използва опита си от Новия свят, който продължава да се разработва активно, за да създаде уникално преживяване.

Toвa щe бъдe втopият oпит нa Аmаzоn зa cъздaвaнe нa ММО игpaтa. Πъpвият ѝ пpoeĸт бeшe paзĸpит пpeз 2019 гoдинa, нo бe oтмeнeн пpeз 2021 гoдинa, ĸaĸтo ce cъoбщaвa, пopaди paзнoглacия мeждy Аmаzоn и Теnсеnt, ĸoятo гoдинa пo-paнo бeшe пpидoбилa бaзиpaния в Xoнĸoнг cъpaзpaбoтчиĸ Lеуоu.

Съобщението идва в момент, когато Amazon пренасочва цялостната си стратегия за игри. Неотдавна тя съкрати над 100 работни места, свързани с игри, включително студиото си в Сан Диего, и сега се концентрира върху екипите си в Ориндж Каунти и Монреал. Сега вече е ясно защо Amazon се ангажира с разширяването на първото студио – онлайн ролева игра от голям фентъзи франчайз със сигурност ще привлече вниманието.

Това, че е в ранен етап на разработка, вероятно означава, че ще минат няколко години, преди ММО играта на Amazon да види бял свят.

Вижте повече в прикаченото видео:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *