post

ALD Automotive – лидер в сферата на мобилността в България и по света, отдаде на биофармацевтичния гигант Тakeda 15 нови електрически автомобила Hyundai IONIQ 5. Тakeda се доверява на ALD Automotive по отношение на оперативния лизинг на фирмените си автомобили повече от 7 години.

„Щастлив съм, че си партнираме с Takeda и в ключовия проект по електрификация на фирмения автопарк. Интеграцията на електрическата мобилност е стратегически приоритет за ALD Automotive по света, а Takeda е сред компаниите у нас, които смело  вървят по пътя на устойчивото развитие, включително по темата за корпоративните автомобили.“, каза Владимир Тодоров,  Търговски директор на АЛД Аутомотив ЕООД.

„Електрификацията на фирмения ни автопарк е естествена и необходима стъпка в нашето устойчиво развитие. Стремим се да развиваме отговорен бизнес в полза на обществото и минимизирането на вредните емисии от фирмените коли е важен компонент в тази посока. Предвид отличното ни партньорство с ALD Automotive по отношение на мобилността, напълно разчитаме на компанията и при интеграцията на електрически автомобили.“, коментира Тодор Кесимов – Управител на Takeda за Румъния и България.

Изборът на 15-те електрически автомобила Hyundai IONIQ 5 е силна крачка напред в електрификацията на фирмения автопарк на Takeda. Моделът IONIQ 5 е носител на редица международни награди от Европа и САЩ със силно представяне и чудесно изживяване за водача.

Транспортът е един от факторите за изменение на климата с най-бърз растеж и значителен принос в глобалните емисии на парникови газове. Автомобилният транспорт е основен фокус на декарбонизация, а електрификацията на фирмените автопаркове може да спомогне за постигане на значителен и бърз напредък по пътя към устойчива мобилност. ALD Automotive помага на компаниите да намерят най-подходящия за тях начин за интеграция на електрифицирани превозни средства за целите на бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *