post

Напоследък Apple се фокусира върху здравните функции на своите устройства, чиито сензори стават все по-прецизни и полезни в ежедневието. По-стари слухове сочеха, че предстоящите слушалки AirPods Pro 2 може да включват сензори за сърдечен ритъм и телесна температура, но журналистът от Bloomberg Марк Гърман ги опроверга.

Гърман твърди, че Apple вероятно е тествала и двата типа здравни сензори в прототипите на слушалките, но те все още не са напълно готови да бъдат предложени на потребителите тази година. Освен това журналистът добавя нова информация и за новото поколение Apple Watch Series 8, което се очаква да дебютира през септември.

Според него смарт часовниците на Apple ще могат да наблюдават по някакъв начин телесната температура. Функцията все още е в период на вътрешни тестове и е много вероятно да пристигне със Series 8, но няма да е налична за Apple Watch SE 2.

Освен това Гърман потвърждава и слуховете за подсилена версия на часовника, насочена към любителите на екстремни спортове, която ще се присъедини към серията тази есен. Във връзка с това се появи и друге интересна информация – анализаторът Рос Йънг пише, че Apple Watch Series 8 ще има дисплей с диагонал 1.99”. Дали става въпрос за едно и също устройство обаче, няма как да знаем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *