post

Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb отчита загуба от 322 милиона долара за десетмесечието до края на септември 2019 година спрямо печалба от 200 милиона долара за същия период година по-рано. Това се дължи на рязко нарасналите разходи, съобщава в.”Уолстрийт джърнъл”, позовавайки се на информирани източници.

През септември компанията съобщи, че планира да излезе на борсата през 2020 година. Неотдавна Airbnb бе оценена на 31 милиарда долара по данни на PitchBook, но според изданието най-новата вътрешна оценка  е много по-ниска.

Борсовият дебют на компанията е най-очакваното листване за тази година, но има вероятност епидемията от коронавирус да повлияе на датата на излизането на борсата. То може би ще стане през третото тримесечие или по-късно, се посочва в информацията на вестника, цитиран от economynews.

Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb информира, че удължава до 30 април периода, в който няма да приема резервации за Пекин заради епидемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *