post

Марка номер едно в света при геймърските монитори и производител на IT аксесоари AGON by AOC днес представя изцяло нова категория за най-взискателните играчи и състезатели по електронни спортове: AGON PRO. Първият модел, който ще бъде пуснат под марката AGON PRO, носи върхови технологии на геймърите, нуждаещи се от легендарни характеристики. 24,5-инчовият (62,2 см) AGON PRO AG254FG предлага бърз IPS панел с Full HD резолюция и 360 Hz честота на опресняване за непобедима геймърска производителност в комбинация с време за реакция 1 ms GtG и Nvidia G-Sync с NVIDIA Reflex Latency Analyzer за минимизиране на закъснението на системата.

„Сцената на електронните спортове е много сурова среда, а esports атлетите и ентусиастите изискват най-доброто оборудване, което могат да получат. В партньорство с легендарни отбори като G2 Esports научихме какво искат професионалистите и имайки това предвид създадохме AGON PRO,” каза Щефан Зомер, Ръководител на глобалния маркетинг в AOC.
Истинското майсторство е непобедимо
24,5-инчовият AGON PRO AG254FG изпъква с мощен дизайн за най-добрите играчи и заслужено получи “reddot design award”. 3-странният безрамков дизайн отпред е целенасочено минималистичен, за да намалява разсейването, а щитът за сенки повишава видимостта, когато светлините на сцената блестят ярко по време на турнирите. Отзад мониторът се характеризира с изпъкващите линии и акценти на AGON Light FX RGB подсветката, която предлага 14 режима и светлинни RGB комбинации до 10.000s, които могат да бъдат персонализирани с помощта на специалния софтуер на AOC G-Menu. LED проектирането на логото AGON в предната част също повишава хъса на геймърите да демонстрират своя уникален игрови стил.

Бързият 24,5” IPS панел на AG254FG идва с изключителни функции: той предлага честота на опресняване 360 Hz и 1 ms GtG време за реакция, които гарантират, че графиките се изобразяват без артефакти като призрачни ефекти например. Full HD резолюцията на този 24,5” монитор дава ясна и остра картина, която напредналите геймъри обичат и позволява на графичния процесор да покаже пълния си потенциал по отношение на скоростта и кадровата честота. С използването на IPS панел този монитор за електронни спортове постига 110% покритие на sRGB за истински живо и естествено възпроизвеждане на цветовете, и предлага широки зрителни ъгли от 178°/178°. Благодарение на VESA DisplayHDR 400 сертификата дисплеят може да декодира и правилно да показва HDR данни в графиките с висок динамичен обхват.

Освен това AG254FG разполага с оригинален NVIDIA G-Sync процесор с променлива честота на опресняване в границите 1-360 Hz, елиминирайки насичането и накъсването чрез напасване на честотата на опресняване на монитора с кадровата честота на GPU-то. Ако замазването при движение е проблем, технологията NVIDIA Ultra Low Motion Blur използва стробиране при управлението на подсветката, за да осигури супер плавна картина при движение.

Като първи представител на новата гама AGON by AOC AGON PRO AG254FG идва и с технология Nvidia Reflex, която намалява латентността на системата до невероятно ниски нива. Посредством интегрирането на технологията Nvidia Reflex разработчиците на игри могат да елиминират опашката за рендване на GPU и да намалят натоварването върху централния процесор в интензивните сцени. В допълнение, Nvidia Reflex Latency Analyzer измерва точното време между кликването с мишката и промяната на пикселите на екрана, което досега беше възможно само с високоскоростни камери и специално оборудване.

Оптималната поза е ключова за комфорта и представянето по време на игра. AG254FG улеснява нещата с ергономична стойка, която се завърта, накланя, обръща на 90 градуса и настройва по височина. 4-портовият USB позволява на геймърите да свържат тяхната мишка и клавиатура директно към монитора, а 5W стерео говорители с DTS осигуряват силен звук, когато слушалките не са под ръка.

За да настроят монитора спрямо техните предпочитания, потребителите могат да използват включеното жично дистанционно, QuickSwitch, за да превключват между различните настройки или да използват софтуера AOC G-Menu на техните PC-та. Допълнителните геймърски функции включват Dialpoint (постоянен мерник на екрана), който позволява на играчите да подобрят прицелването си, Frame Counter, който показва информация за броя кадри в секунда в един от четирите ъгли, AOC Shadow Control за осветяване на тъмните зони, без да се засягат останалите части от екрана и обратно, AOC Game Color за промяна на нивата на насищане на цветовете и 6 геймърски режима за различни игрови жанрове (3 от тях подлежащи на персонализиране).

Първият AGON PRO модел – 24,5” AGON PRO AG254FG ще бъде наличен от септември 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 1659 лв. с ДДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *