post

Acer обяви днес своето навлизане на пазара на електрически велосипеди с представянето на Acer ebii, едномоторно е-колело, което използва интелигентен модул за управление на превозното средство, съдържащ всичко необходимо за приятно и ненатоварващо придвижване. ebiiAssist автоматично се адаптира към условията на пътя, мощността предавана към педалите и предпочитанията на велосипедиста за по-приятно пътуване. Неговата дълготрайна батерия, интелигентни функции за безопасност и минималистичен олекотен дизайн позволяват на потребителите да се придвижат лесно по улиците на града със стил и комфорт, като същевременно остават и по-малък въглероден отпечатък.

“Новият Acer ebii е резултат от нашата ангажираност за постигане на устойчивост чрез технология и креативен дизайн, съчетани с желанието да подобрим мобилността и преживяванията на потребителите.”, казва Джери Као, съизпълнителен директор на Acer Inc. “Пътуващите в града търсят удобни, безопасни и по-екологични варианти за придвижване, а асистенцията на изкуствен интелект и иновативните функции за безопасност на Acer ebii ще им помогнат да стигнат по-далеч и по-бързо.”

“Дебютът ни на пазара на електрически велосипеди е резултат от съвместните усилия на дъщерните компании на Acer, като например системата за захранване на MPS Energy и велосипедния миникомпютър на Xplova”, допълни Као. “Ключов елемент в дизайна на ebii е интелигентният модул за управление на превозното средство, който го задвижва и управлява множеството му функции централизирано.”

Електрически велосипед с уникална архитектура и интелигентен модул за управление

Acer ebii се отличава със своята уникална модулна архитектура. Тя съчетава батерия и модул за управление в едно компактно интелигентно управляващо устройство. Неговият иновативен дизайн позволява лесно зареждане и пренасяне на батерията, проста поддръжка и безпроблемно обновяване, поради елегантната му и практична конструкция.

Интегрираното с електромотора колело е едностранно здраво закрепено за рамката на велосипеда. Високоефективният 250/350 W мотор с 48 V CAN шина и въртящ момент от 40 Nm осигурява помощ при карането с до 25 километра в час и може да бъде конфигуриран като преден, централен или заден мотор, според нуждите на велосипедиста.

Оборудван с интелигентни функции за адаптивно каране

Функцията ebiiAssist с изкуствен интелект се адаптира към силата на въртене на педалите, условията на каране и избраната степента на помощ. В допълнение, с течение на времето отчита и индивидуалните предпочитания на потребителя. По време на движение, контролерът използва своята технология с изкуствен интелект, за да регулира моторната мощност автоматично, осигурявайки каране без натоварване, съобразено със скоростта на въртене на педалите и условията на маршрута.

Изкуственият интелект на ebii разполага с голям по обем данни и събира отзиви чрез приложението ebiiGO companion. Потребителите могат да свържат телефона си с електрическия велосипед чрез Bluetooth и да използват ebiiGO. Така разглеждат препоръчителни маршрути, живота на батерията, скоростта на каране, настройките за автоматично отключване и други, за по-голям контрол по време на градските си приключения. В допълнение на разположение на потребителите е и ebiiRide, приложение за адаптивен контрол, което работи с ebiiAssist, за да гарантира, че велосипедистите никога няма да останат без захранване на пътя. ebiiRide предлага избор от три режима, така че да отговаря на различните предпочитания за каране: Eco Mode за икономия на енергия, My ebii Mode за интелигентен баланс и Boost Mode с настройване на скоростта и моторната мощност въз основа на текущите пътни условия и разстоянието до дестинацията.

Издръжлива сваляща се батерия

Електрическият велосипед ebii е оборудван с издръжлива и сваляща се батерия. Тя може да работи до 110 км и да се зареди до 100% само за 2.5 часа. Оптимизираното чрез изкуствен интелект разпределение на захранването помага животът на батерията да се удължи, за да осигури целодневно каране. Батерията е създадена от MPS Energy с високонадежден дизайн, в който клетките и системата за тяхното закрепване са разположени по уникален начин. Така се постига по-голяма защита и безопасност на зарядното устройство. В допълнение тя е бързозареждаща и е преминала през строги тестове и сертификации, гарантирайки максимална надеждност и сигурност.

Потребителите могат бързо и лесно сами да я свалят и тя да послужи като преносимо зарядно за други устройства. Специално проектирана дръжка се прикрепва към нея, за да осигури удобното ѝ пренасяне навсякъде. Велосипедистите могат също така да проверяват известията за заряда на батерията чрез ebiiGO или смарт LED дисплея на кормилото, който предоставя детайлна информация, включително за оставащото време за пътуване.

Спокойно и надеждно каране с функции за безопасност

Ползвателите на електрически велосипеди магат да са спокойни за своята безопасност на пътя, тъй като Acer ebii е оборудван с набор от усъвършенствани функции за сигурност. Фаровете и стоповете автоматично се включват в тъмното, а допълнителното осветление под управляващия модул на превозното средство прави велосипедиста по-забележим по време на нощно каране. Еbii също така е снабден с монтиран под седалката радарен сензор за предупреждение за удар, който уведомява за мотоциклетисти или обекти, приближаващи отзад. Функцията за детекция при сблъсък и информиране за функционалния статус на електрическото колело осигуряват на велосипедистите по-голямо усещане за сигурност и подпомагат планирането на пътуванията им.

Революционен, олекотен дизайн

С тегло от само 16 кг, здравата и компактна рамка на ebii е оптимизирана за стабилно и лесно управление. Неговият ненатрапчив,но и атрактивен външен вид е решен със загладени ръбове и стилен матово бял цвят. Полупрозрачното преден фар допълнително подчертава модерната визия на ebii, а LED дисплеят, разположен в центъра на кормилото, ясно показва основна информация, когато велосипедистите се придвижват към своята дестинация.

Лесна и екологична поддръжка

Плътните гуми на ebii са безопасни за каране с висока скорост, тъй като са направени с многослойни вложки от пяна. Те дават усещане за движение със стандартни гуми, но без притеснения, че могат да се спукат. Проектирани с мисъл за природата, камерните гуми са изработени от материали, които могат многократно да се рециклират. Надеждността на конструкцията на електрическото колело се подсилва и от неръждаемия ремък, изграден от въглеродни нишки, които не изискват никакво смазване за поддръжка. Батерията осигурява допълнително удобство на велосипедистите, позволявайки им да я сменят по време на пътуване и да правят ъпгрейди, без да се налага подновяване на цялата структура на велосипеда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *