post

Новите хитови смартфони на американския производител идват с редица подобрения

 

Аpple представи новата 14-та генерация на iPhone в САЩ, а само няколко часа по-късно A1 обяви, че ще започне да приема предварителни поръчки от българските потребители за четирите модела iPhone 14 още от 15:00 часа на 9 септември.

Най-големи промени тази година има при iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max моделите. Те ще са с новия A16 Bionic процесор, който е по-мощен и по-икономичен от своя предшественик, като освен това е обновен модулът за обработка на изображения, който действа заедно с Photonic Engine за по-качествени снимки.

Всички модели поддържат 5G и могат да се възползват от гигабитовите скорости на 5G ULTRA мрежата на А1, която обхваща всички населени места с над 10 000 човека население, както и основните морски, зимни и SPA курорти в България

Мобилните фотографи ще разполагат с нова 48-мегапикселова основна камера с Quad Pixel технология. С нейна помощ снимките при ниска осветеност ще са още по-добри, а освен това чрез изкуствен интелект постига дигитално приближение без загуба на качество. Ултраширокоъгълната и телефото камерите, както и модулът за селфита, също получават подобрения.

Нов е дизайнът на прореза на екрана, който вече е по-малък и е част от т.нар. „динамичен остров“, който в зависимост от ситуацията дава достъп до информация и различни функционалности. Екраните на двата модела остават с диагонал съответно 6,1 и 6,7 инча, като освен това техните OLED панели вече могат да работят през цялото време.

6,1-инчовият iPhone 14 и новият 6,7-инчов iPhone 14 Plus също идват с много подобрения. Задвижва ги доказаният процесор A15 Bionic, който е във версията си с по-мощен графичен ускорител, позната от предната генерация на Pro моделите. Основната камера е с по-голям сензор, а тази за селфита вече е с автофокус. Plus моделът надгражда по отношение не само на екрана, но и на батерията, която позволява цели 26 часа гледане на видео.

Заедно с новите смартфони Apple представиха и слушалките AirPods Pro 2. Новият чип H2 и подобреното разположение на микрофоните им дават двойно по-добро потискане на шума в сравнение с първата генерация. Потребителите ще могат да персонализират и пространственото аудио с помощта на ToF камерата за дълбочина на своя iPhone.

Редовните продажби на iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max започват в 8:00 ч. на 16 септември, а iPhone 14 Plus идва у нас на 7 октомври. Най-сигурният начин за потребителите да си гарантират, че ще бъдат сред първите притежатели на iPhone 14 у нас, е да направят предварителна поръчка през онлайн магазина на А1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *