Астронавтите на Международната космическа станция (МКС) ще тестват въздействието на високата температура и липсата на гравитация върху формата и плътността на бисквитите. Това ще стане като започнат да пекат експериментално сладките с шоколадови парченца в космоса в специална фурна, която им е доставена с товарния кораб „Сигнус“.
Според ВВС експерименталната фурна „Zero-G Oven“ може да се пече храна в безтегловност, прилича повече на тостер. Температурата в нея може да достига до 363,3 градуса Целзий. С такава фурна продължителните полети в космоса могат да станат по-приемливи.
Тестото се осигурява от веригата Double Tree на хотелите „Hilton“.
Капсулата превозва около 3,7 т товари. В нея има и друго необичайно оборудване – предпазна жилетка срещу радиация и части за спортен автомобил. Астронавтите ще тестват ефикасността на жилетката. Компанията „Ламборгини“ пък иска да провери ефекта на космоса върху карбонови влакна.