Виолин Такев от PixelMedia.bg стана вицешампион в петия риболовен турнир на „Пиринско”

Любомир Бояджиев от сп. „Риби и такъми” грабна купата на „Пиринско” в петото издание на оспорвания турнир по планински риболов за журналисти. С постижение от 1280 гр. улов той спечели шампионската титла в конкуренцията на над 50 състезатели.

Вицешампион с 1020 гр. уловена американска пъстърва стана Виолин Такев от PixelMedia.bg. Ася Ангелова от GSM Ревю защити честта на дамите и зае третото място с постижение от 960 гр.

И тази година турнирът се проведе на р. Искър до с. Говедарци. Класирането се извърши на база общо тегло на улова.

Регламентът изискваше да се използват само изкуствени примамки тип „блесна”, а организаторите на турнира от „Пиринско” и спининг клуб „Стари видри” зарибиха предварително с над 400 американски пъстърви, по 250 – 450 грама всяка.

Паралелно със състезанието се проведе и училище за начинаещи журналисти-риболовци с професионални инструктори.

„За пет години риболовният турнир на „Пиринско” се утвърди като състезание, но и като традиционна среща на приятели сред природата. Радваме се, че с всяко издание броят на участниците се увеличава. ”, обясни Николета Йорданова, бранд мениджър на „Пиринско” и припомни, че освен със зарибяването на реката, организаторите се ангажират и с почистване на района на състезанието.

С традиционната награда „Рибар-карък“ тази година си тръгна Димитър Бенев от в. Монитор, който не само улови най-малката риба в състезанието, но тя се оказа и защитена. Злополучната балканската пъстърва обаче беше върната бързо и успешно във водата.

Филип Йотов от в. Уикенд пък триумфира с приза „Млада надежда“, след като въпреки крехката си възраст впечатли опитните рибари с 900 грама улов.

Със специалната награда „Рибар-кулинар“ и много овации си тръгна Ани Иванова от БНР. Тя се представи най-добре в кулинарното състезание, организирано от майстора на черпака и въдицата Ути Бъчваров.

Участниците бяха предизвикани да разпознаят максимален брой съставки от тайното ястие, което Ути приготви в патентована от него „космическа“ тенджера. След дегустацията кулинарът щедро разкри рецептата пред всички присъстващи.

Освен купи и грамоти, победителите получиха като специална награда и добре охладено в реката „Пиринско“. По традиция те вдигнаха наздравица с купите си, пълни с ледена бира. След края на състезателната програма всички участници празнуваха задружно с кулинарните специалитети на Ути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *