Как да използваме iPhone през зимата, без да сваляме ръкавици

Проблем номер едно за капацитивните дисплеи, с какъвто е оборудван iPhone и един куп други модерни смартфони, е невъзможността да работите с тях през ръкавици. При тежки зимни условия и минусови температури, всяко обаждане по телефон с капацитивен дисплей носи потенциална опасност от измръзване, тъй като се налага да свалите топлите ръкавици и да докосвате екрана му с голи ръце.

Климатът в България не е чак толкова суров, че да притеснява собствениците на такива телефони, но само си представете какво предизвикателство е да имаш iPhone в Аляска, например. Стигна се до там, че водещите производители на смартфони с капацитивен дисплей – Apple и HTC, започнаха да патентоват различни авангардни технологии за нов тип стилус, на чието докосване да реагират дисплеите, в случай че поради една или друга причина не може да ги пипате с пръсти.

И Apple, и HTC обаче бяха изпреварени от група изобретателни корейци, които намериха оригинално решение на проблема с капацитивните дисплеи, без да прибягват до сложни инженерни разработки или космически технологии. Оказало се, че малките наденички на местния производител CJ Corporation са 100% съвместими с екрана на iPhone. Капацитивният дисплей не прави никаква разлика между докосването му с пръст или с някоя от въпросните наденички.

Помислете само и за допълнителните предимства, които носи употребата на „месния стилус” (наденичките бързо добили популярност сред корейските любители на джаджи под името „meat stylus”). Те са евтини и лесно откриваеми – нямате повод за притеснение, че ще ги загубите или забравите вкъщи. С месния специалитет може не само да управлявате телефона си, но и да се подкрепите (в студеното време човек по-често огладнява).

Само за сравнение – марковият стилус на HTC, който работи с екрана на смартфона HTC HD2, струва цели 28USD и се продава едва в няколко държави. Представете си само колко килограма от вкусните наденички може да купите с тези пари:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *