Над 25 съпътстващи формата ще се проведат от 13 до 16 ноември в рамките на Международните хранителни изложения
Искате да се насладите на неповторимо пица-шоу? Или да „сверите часовника“ си за визиите в туризма? А може би здравето е в основата на интерите Ви? Искате да се отправите на пътешествия към Вселените на шоколада, кафето и храните? Ако отговорът е „ДА“, следващите редове са за Вас. Защото на 13 ноември в Интер Експо Център стартират Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и Wine&Spirits Show. За 4 дни те приемат над 25 събития в съпътстващата си програма, насочени към всички сектори и аспекти на хранително-вкусовата индустрия.
Ако искате да се присъедините като зрител или дори участник в някое от събитията, е достатъчно да се снабдите с билет за посещение. Това може да направите на www.food-exhibitions.bg и от касите на Интер Експо Център в дните на изложенията.
Техни Величества – Шоколадът и Кафето
Шоколадът и Кафето ще бъдат на пиедестал в поредица от събития. Сред тях са Сетива без граници и брандът „БулевАРТ на вкусовете“. Те отново ще ни пренесат в живописна градска среда и ще ни съсредоточат върху street food-културата, кафето, сладоледа и шоколадовите изкушения.Същинско кафе-шоу ще предложи на 13 ноември LatteARTist, плод на съвместните усилия на Интер Експо Център и Barista Expert. През всички дни екипът на Hausbrandt ще ни пренася на истинско пътешествие в Италия, в компанията на майстори-кулинари, сомелиери, бармани и кафе-експерти.
Пригответе се… Потегляме! Потегляме на запомнящо се пътешествие – The cacao journey. На 14 и 16 ноември ще се гмурнем в света на какаото и ще проследим пътя му от дървото до готовия шоколад в този запомнящ се семинар. Това ще се случи благодарение на Красимир Бенямин – един от създателите на българските шоколади Benjamissimo.
А на 13 ноември, на същински шоколадов спектакъл, ни канят HellasHem, Barima Artisanal и Barbara décor, с участието на Michal Swiera.
Властелините на пицата, експертите в туризма и какво още?
Още с отварянето на вратите през първия ден, 13 ноември, съпътстващите събития ще нахлуят в Интер Експо Център. Сред първите са топ-пицарите от Международния шампионат по пица, реализиран от Българска асоциация на пицарите. Той ще предложи два дни на емоции и пица-битки, а международно жури ще определи призоьорите в различните категории.
Как може да се насърчи туризмът, съчетан с устойчивото производство на храни? Отговорите дава семинарът на Търговско-промишлена палата Враца. Експертите представят проекта Med Diet Go, решения за насърчаване на селския туризъм и включването на местните общности. Успоредно с това ще се докоснем и до българските достижения в свиневъдството, през представяне на нов хибрид. Ще бъдат връчени и наградите за най-добра опаковка „Приз Пак“. В първите три дни в своя кулинарна програма от специално изготвено за повода меню, в рамките на участието на LACRIMA ни потопява Шеф Николай Немигенчев.
Ути Бъчваров – в залите на Интер Експо Център, дегустации и награди
На всичко това, и още много, ще сме свидетели през втория ден от Международните хранителни изложения, 14 ноември. В кулинарното си шоу ни потопява самият Ути Бъчваров. „Чиста вода-вкусна храна! С Аквафор и Ути“ ще е запомнящо се преживяване. Успоредно Съюзът по хранителна промишленост ще проведе конференция, а в Семинарната зала 4 ще се дегустират зехтините от Ferrerigroup. Автоматизацията в ХВП, в събитие на СИС Технология, е акцент в Семинарна зала 5, а краят на деня е отреден за наградите в конкурса „Златен медал с диплом“.
Повече за здравето и храните и Internet of things
Храните и здравето са в светлините на прожекторите в петък, 15 ноември. Поредица от теми засяга второто издание на Форум за женско здраве, реализиран от Момичетата от града. Форматът ще събере в зали Витоша и Родопи на Интер Експо Център експерти в метаболизма, хормоналния баланс, напълняването, здравословните режими и отслабването.
Успоредно с това, Дегустационното соаре „Хляб, вино и малко шоколад“ ще завладее присъстващите. Събитието е резултат от усилията на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Повече за меда ще разберем от Практическия семинар на Bee Rise, ще се проведе и мастърклас за хранене и дегустация по традициите и практиките от Средиземноморието. За съвременното приложение на конопеното масло ще разберем повече от събитие на Cannaderm.
Internet of things (IoT) за нуждите на бизнеса в ХВП? Да, именно това ще е темата на събитието на Loren Networx на 13 и 15 ноември. „Ще бъдат разгледани множество примери от практиката за производство, съхранение и разпространение на хранителни продукти“, споделят експерти.
И като за финал… Но не съвсем
Шоколад, кафе…С тях започнахме пътуването си из съпътстващата програма на Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и Wine&Spirits Show. И с тях ще завършим. Защото в последния ден, 16 ноември ще преобладава тяхното присъствие. Час и половина ще продължи The cacao journey с Красимир Бенямин. В кафе-пътешествието с Hausbrandt ще ни потопят Галина Маринова и Веселин Панов.
А Вие открихте ли събитието, на което ще приствате, посещавайки Международните хранителни изложения?