post

Инвестиционната банка JP Morgan твърди, че търсенето на серията iPhone 16 е приблизително същото като това на iPhone 15 през 2023 г., но сроковете за доставка на моделите Pro се съкращават.

Тъй като Apple не разкрива подробности за това колко iPhone-а произвежда, нито ги разделя по видове модели, JP Morgan проследява времето за доставка. Нейните анализатори и преди са казвали, че времето за доставка на iPhone 16 Pro Max е високо, но всички останали модели наподобяват времето за доставка на гамата iPhone 15.

В бележка до инвеститорите, видяна от AppleInsider, JP Morgan казва, че сроковете за доставка са се подобрили умерено за всички модели iPhone 16. Въпреки това „спадът е особено забележим при моделите Pro“.

Като цяло подобрението е малко по-голямо, отколкото в този момент през 2023 г. Все пак JP Morgan заключава, че търсенето продължава да е устойчиво, макар и да изостава незначително от гамата iPhone 15.

В световен мащаб iPhone 16 Pro Max вече се доставя средно за 17 дни. В същия момент през 2023 г. iPhone 15 Pro Max се доставяше средно за 19 дни. За САЩ времето за доставка е намаляло значително през последната седмица на проследяване от JP Morgan. За шестата седмица фирмата съобщава, че доставката на iPhone 16 Pro Max отнема 15 дни, докато еквивалентът за 2023 г. е 21 дни.

Данните за Китай и Европа бяха сходни, като времето за доставка на iPhone 16 и iPhone 16 Plus остана стабилно. Времето за доставка на iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max се е подобрило с около пет дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *