post

От 08.07.2024 г. стартира лятна школа по машинно обучение, анализ на данни и изкуствен интелект, която се организира от ИТ образователния център към Регистър.БГ – ПРИ.БГ и ще се проведе от водещи преподаватели в тази област – проф. д-р Евгени Генчев и д-р Ясен Асенов.

Този курс позволява на участниците да развият и усъвършенстват своите умения на анализатор на данни (data analyst) или специалист в сферата на бизнес интелиджънс (business intelligence professional).

Анализаторите на данни намират ключови зависимости и скрити правила в работата и клиентите на едно предприятие. Те използват общодостъпни и защитени данни за решаване на възникнали и потенциални проблеми. Бизнес интелиджънс специалистите идентифицират и развиват нови стратегически бизнес възможности. Те също създават инструменти за наблюдаване на важни зависимости и тенденции в реално време. И двете длъжности играят ключова роля за оптимизиране на работния процес. Те работят в тясно сътрудничество с ръководството на компанията и с други заинтересовани страни.

Лектори са проф. д-р Евгени Генчев и д-р Ясен Асенов.

Евгени Генчев има дългогодишен стаж като старши ИТ консултант на Wall street (JPMorgan Chase, Lehman Brothers и др.). От двадесет години е професор по компютърни науки, математика и статистика, включително анализ на данни с машинно обучение за едни от най-добрите университети във Франция (ESCP, AUP, IESEG, Skema, Schiller).

Ясен Асенов е Senior Data Scientist в Tomra. Има над 20-годишен професионален опит в различни сфери в Германия: разработване на софтуер, научно-изследователска дейност, преподаване и машинно производство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *