post

Xiaomi се подготвя да пусне следващата си водеща серия смартфони, Xiaomi 14, по-късно този месец. Серията Xiaomi 14 ще е първият смартфон на Xiaomi, който ще използва HyperOS на компанията вместо стандартния MIUI, а сега компанията потвърди и, че предстоящите смартфони ще включват обективи Leica Summilux, които са известни с отличното си качество на изображението.

Leica Summilux са по-добри от обективите Leica Summicron, които Xiaomi използва в предишните си водещи смартфони, включително серията Xiaomi 12/13 и концептуалния телефон Xiaomi 12S Ultra.

Собственият Leitz Phone 2 на Leica използва лещи Summicron, докато лещите Leica Summilux са използвани в телефоните на Huawei, който беше един от първите партньори за смартфони на Leica.

Xiaomi посочва, че камерата на серията Xiaomi 14 с обектив Leica Summilux ще предложи най-доброто мобилно изображение до момента. Серията Xiaomi 14 ще донесе и нов сензор за изображения, но предстои да научим кой телефон от серията ще го има.

Освен подобренията на камерата, новите телефони Xiaomi 14 ще се предлагат с чипсет Snapdragon 8 Gen 3. Серията Xiaomi 14 ще съдържа поне два телефона – Xiaomi 14 и 14 Pro. Подобно на предишните серии, се очаква най-луксозният модел Xiaomi 14 Ultra да стартира по-късно следващата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *